Bokscoaching


Bokscoaching kan op  verschillende manieren worden ingezet, denk aan:
Individuele coaching, jongeren coaching, coaching voor duo's  en lessen voor scholen.

 

"Geweldloosheid is het wapen van de sterken"
Mahatma Gandhi
 

Individuele coaching

Heb jij behoefte aan mental coaching, maar heb je geen zin in stil zitten en lange  gesprekken voeren. Wellicht is Bokscoaching iets voor jou. 
Lekker bewegen, uit je hoofd komen, voelen, reflecteren en doelen stellen.

Je hoeft voor Bokscoaching niet te kunnen boksen. Je hoeft niet eens een basis te hebben. Sterker nog, het is juist fijn als je weinig vechtsport ervaring hebt! Want dan heb je op dit gebied geen ingesleten combinaties en patronen. Met behulp van bokstechnieken kom je snel bij je primaire stijl. Hoe reageer je? Wat zijn je reflexen en wat voel je hierbij? Mooie vragen om te onderzoeken.

Bokscoaching kan jou helpen bij je groeiproces. Misschien heb je al een goed lopend bedrijf of een mooie functie, maar toch stagneert het voor je gevoel. Je hebt al die jaren hard gewerkt, maar je ervaart niet de voldoening die je zou willen. Samen kunnen we onderzoeken waar je tegenaan loopt, wat voor gevoelens je ervaart. Wat je zou willen en welke doelen vervolgens gesteld kunnen worden. 

Jongeren coaching

Bokscoaching is uitermate geschikt om in te zetten bij de begeleiding en ontwikkeling van jongeren. Jongeren zitten tussen kind zijn en volwassen worden in. Ze hebben geregeld te maken met enorme uitdagingen. Ze zijn hard bezig met het ontwikkelen van hun eigen identiteit en zijn vaak kwetsbaar en beïnvloedbaar. Veel jongeren worstelen met een negatief zelfbeeld, faalangst, boosheid, verdriet of misschien wel een gebrek aan motivatie. Daarnaast wordt er veel van ze verwacht en hebben ze te maken met enorm veel prikkels en verleidingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het altijd maar online- en bereikbaar zijn, maar ook aan bijvoorbeeld verdovende middelen of excessief gamen.

Tijdens een uurtje bokscoaching is er even geen schermtijd, doet de mening van anderen er even niet toe en heb je de gelegenheid om te luisteren naar je eigen lijf en innerlijke stem.

Lekker bewegen en het is nog stoer ook.

Lessen voor scholen

Tijdens de (gast)lessen bokscoaching voor scholieren ligt de nadruk op samenwerking,
 plezier maken, grenzen aangeven en de grenzen van een ander respecteren. 
Sommige leerlingen vinden het eng en willen eigenlijk niet meedoen. Anderen vinden het wel interessant en laten het over zich heen komen, daarnaast zijn er vaak ook nog een aantal leerlingen die willen laten zien hoe sterk ze zijn, of wat ze al kunnen. Mijn grootste doel is dat er een sfeer ontstaat waarbij iedereen zich veilig voelt. Zijn of haar grenzen kan bewaken en dat er ontspannen samengewerkt kan worden. 

Boek een afspraak

Soms is de eerste stap - contact opnemen - de moeilijkste. Stuur me een vrijblijvend berichtje of bel:
06-13838337 om een eerste sessie in te plannen. Ik hoor graag van je.