Shiatsu 

vs 

Bokscoaching 

 
Shiatsu & Bokscoaching is als Yin & Yang. 
Shiatsu is zacht en rustig. Bokscoaching is dynamisch en actief. Veel cliënten die bij mij komen voor een Shiatsu behandeling hebben lichamelijke en of emotionele klachten. Shiatsu gaat uit van het principe dat alles in balans moet zijn, zodra er een disbalans is, dan zal zich dit uiten in ongemakken. Dit kunnen zowel fysieke als emotionele klachten zijn. Vaak komen lichamelijke klachten tot uiting door langdurig opgekropte emoties. Denk hierbij verdriet, woede, angst, zorgen maken, stress en zelfs overmatige blijdschap. Veel mensen hebben moeite met het voelen en onder woorden brengen van hun emoties, waardoor ze er te lang mee rond lopen. Maar andersom is ook mogelijk. Zodra je lichamelijke klachten hebt, bijvoorbeeld een (langdurige) blessure, dan zal dit zijn weerslag hebben op je gemoedstoestand. Doordat je lichaam niet optimaal functioneert is er geen vrije doorstroming van QI, als gevolg hiervan voel je je futloos, heb je te weinig energie en zullen negatieve gedachten sterker worden. Vervolgens kan het zomaar gebeuren dat je in een vicieuze cirkel terecht komt en het steeds moeilijker wordt hieruit te komen. 
Tijdens een Shiatsu behandeling kan er het e.a. loskomen aan opgekropte emoties en spanningen, waardoor iemand bijvoorbeeld emotioneel wordt. Maar soms is er meer nodig om bij je gevoel te komen. Zodra je lichamelijk bezig bent, zit je minder in je hoofd. Daarom bestaat er ook zoiets als wandeltherapie. Veel mensen praten makkelijker als ze actief zijn i.p.v. tegenover elkaar te zitten en er ongemakkelijke stiltes kunnen vallen. 
Boksen is dus een ideaal interventiemiddel. Ten eerste ben je fysiek bezig, waardoor je minder in je hoofd zit en meer bij je gevoel komt. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde emoties op te roepen tijdens een boks-sessie. Zo kan het zijn dat je nog maar kort aan het stoten bent en ineens heel erg verdrietig wordt, of juist een erge woede ervaart. Soms is het heel leerzaam om de oefening stil te leggen en stil te staan bij het gevoel. Het hier over te hebben en om te proberen het gevoel onder worden te brengen. Soms is het juist lekker om door te gaan en even alles eruit te gooien. 


Boek een afspraak

Soms is de eerste stap - contact opnemen - de moeilijkste. Stuur me een vrijblijvend berichtje of bel:
06-13838337 om een eerste sessie in te plannen. Ik hoor graag van je.